Unlock growth
through people

Het welzijn van je medewerkers en de groei die je organisatie behaalt zijn….

A thriving team...

Yoogo start bij de medewerkers, want werkprestatie en werkgeluk worden bevorderd als je je talenten kunt benutten. Met evidence-based methoden brengt Yoogo in beeld welke unieke bijdragen mensen leveren en hoe het staat met talent en motivatie binnen de organisatie.

... with the tools to score.

Dat beeld koppelen we aan reeds beschikbare bedrijfsdata uit verschillende bronnen. En juist die koppeling maakt Yoogo uniek, want die geeft waardevolle nieuwe inzichten. Ze vormen samen één werkelijkheid voor de hele organisatie, die altijd up-to-date is.

One step at the time

Samen met Yoogo werk je naar meer zelforganisatie binnen de teams, wat ook meer werkprestatie en werkgeluk oplevert. Dit doen we in 3 stappen. Hiervoor is ‘de Engine’ cruciaal. De Engine is een tool die jou alles geeft wat je nodig hebt, van overzicht tot inzicht.

Demystify data

Alle verzamelde informatie komt samen in de Engine. De Engine verheldert deze input met behulp van algoritmes en geeft je teams inzicht in kansen die zij tijdig kunnen pakken, zonder risico’s te negeren.

Unlock growth

Die kansen liggen voornamelijk bij de medewerkers. Met de Engine kunnen je teams zelf bepalen welke doelen ze stellen om de strategie van de organisatie succesvol in uitvoering te brengen.

Activate people

Door teams meer zelfsturend te laten handelen, vergroot je werkprestaties en werkgeluk van de werknemers. Zo activeer je hun persoonlijke groei, en daarmee ook de groei van de hele organisatie.

Moving forward

Het is tijd voor praktische stappen, die kunnen groot of klein zijn en effect hebben op iedereen binnen de organisatie. We werken hierbij niet top-bottom, hiërarchie is niet belangrijk. De grootte van de verandering die je aangaat is dat wel.

Nudges

Inzichten vanuit de Engine worden praktisch gemaakt. Met kleine veranderingen sporen we medewerkers aan om talenten te benutten. Het autonoom handelen van medewerkers levert betere motivatie en betrokkenheid, met als gevolg betere bedrijfsprestaties.

Shifts

Vanuit data gedreven inzichten van de Engine brengen we teams in de positie waar ze eigenaarschap kunnen pakken. Ze maken volop gebruik van hun potentie en werken vanuit optimale motivatie en betrokkenheid. Bedrijfsprestaties gaan nog verder omhoog.

Pivots

Met trainingen en begeleiding ontketenen we volledige zelforganisatie van je medewerkers en de teams waarin zij werken. Zij staan centraal en kunnen volledige verantwoordelijkheid nemen over hun eigen doelstellingen. Iedereen presteert optimaal.

Wat is een data warehouse?

wat-is-een-data-warehouse

Wat is een datawarehouse? Een datawarehouse is een verzameling van systemen en diensten die er samen voor zorgen dat data op een centrale plek kan worden verzameld, opgeslagen, geconsolideerd en ter beschikking kan worden

Wat is data modelleren?

wat-is-data-modelleren

Data modelleren: de onmisbare stap in datagedreven werken Om als organisatie te kunnen groeien heb je inzichten nodig die je grip geven op de toekomst. Die grip krijg je niet als je je informatie

Digitale datavisualisatie

digitale-datavisualisatie

Wat is goede datavisualisatie? Als organisatie verzamel je elke dag meer en meer data. Je bewaart verkoopgegevens, data over je voorraad, informatie over de personeelsbezetting en resultaten van je marketing, om maar een paar

Bestuurlijke informatievoorziening

bestuurlijke-informatievoorziening

Bestuurlijke informatievoorziening leidt tot accurate beslissingen Wil jij met de juiste informatie en op adequate wijze beslissingen nemen binnen je organisatie? Duik dan in de digitale wereld van bestuurlijke informatievoorziening. Als specialist digitale informatievoorziening

Assessment

assessment

De kans is groot dat jij het al benauwd krijgt als je het woord ‘assessment’ hoort. Nergens voor nodig, want assessments helpen je juist om inzicht te krijgen in je talenten, competenties en drijfveren.

We love to talk about Yoogo!

We vertellen je graag alles wat Yoogo zou kunnen betekenen voor jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.