People analytics

Vergroot het inzicht in talenten, competenties en motivaties, versterk teameffectiviteit en verbeter prestaties.

Teams bestaan uit meerdere individuen. Inzicht in elkaars talenten, competenties en motivaties brengt betekenisvolle discussies op gang en zorgt voor waardering en begrip voor elkaars unieke krachten. Teams die samenwerken vanuit waardering en begrip zijn effectiever in het behalen van het gezamenlijk doel, zijn meer betrokken, blijven langer bij de organisatie en trekken nieuw talent aan.

Inzicht in de mensen van het team zorgt ook voor een helder beeld van de diversiteit aan talenten en competenties.  Zo kun je zien wat je eventueel nog mist en hoe je het team kunt aanvullen of ondersteunen om teamleden nog effectiever samen te laten werken.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Proces

Gecertificeerde vragenlijsten

Het is belangrijk om het in kaart brengen van talenten en competenties zorgvuldig aan te pakken. Daarom werken wij alleen met vragenlijsten die door het Nederlandse Instituut van Psychologen zijn gevalideerd.

Team Coachingsessies

De team coachingsessies zijn er om begrip voor elkaars talenten en competenties te vergroten. Én om het team te begeleiden in het identificeren van kansen en risico’s en het maken van een interventieplan.

Individuele rapportage

Teamleden vullen de vragenlijsten en het assessment in via het door ons ontwikkelde Yoogo portaal. De doorlooptijd is circa 90 minuten. Na afronding staat er een geautomatiseerd rapport klaar voor de deelnemer.

Monitoren

Vervolgsessies gebruiken we om de implementatie van het interventieplan te monitoren en waar nodig het plan te verfijnen.

Teamrapportage

De resultaten van alle teamleden worden geaggregeerd in een teamrapportage waarbij de talenten, competenties en motivaties in kaart worden gebracht. De teamrapportage dient als basis voor de team coachingsessies.

Duur

De doorlooptijd is over het algemeen 4-6 weken.

Veelgestelde vragen

Yoogo werkt met gerenommeerde en gevalideerde testaanbieders om talenten naar boven te halen. Op basis van die testen en met behulp van een intern ontwikkeld algoritme maken we de competenties van medewerkers en teams inzichtelijk.

Yoogo werkt met organisatiepsychologen die ervaring hebben met het bedienen van externe organisaties maar ook vanuit een interne rol ervaring hebben met teamcoaching.

Ja. De vragenlijsten en capaciteitentesten kunnen online worden afgenomen.

Er is geen ideale grootte. Wel heeft de grootte van het team invloed op de aanpak. Denk daarbij aan verschillende behoeften en tijdsplanningen. Afhankelijk van de grootte van de groep bepalen wij het aantal teamcoaches dat de sessies gaan begeleiden.

Laat ons jouw team helpen

We vertellen je graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.