Business analytics

Gebruiksvriendelijke dashboards met inzichten waarmee teams kansen kunnen pakken die bijdragen aan organisatiesucces.

Inzicht

Teams hebben informatie nodig om waarde te kunnen creëren. Yoogo maakt deze informatie beschikbaar door bestaande data uit verschillende systemen samen te brengen in een datawarehouse. Om deze vervolgens te vertalen naar gebruiksvriendelijke en krachtige dashboards.

Met gebruiksvriendelijke dashboards kunnen teams de organisatie succesvoller maken doordat ze zelf risico’s identificeren, kansen zien en zelf beslissingen nemen. Door geautomatiseerde en live dashboards, zijn teamleden geen tijd meer kwijt aan het maken van rapportages en kunnen zich volledig richten op het interpreteren en begrijpen van relevante ontwikkelingen.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot vanuit gebruiksvriendelijke dashboards? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Yoogo's state of the art dashboards

Jouw data, jouw verhaal. Yoogo vertaalt bestaande data naar inzichten die relevant zijn voor jouw organisatie. Gevisualiseerd in een gebruiksvriendelijk dashboard, voorbeelden zijn:

Finance dashboard

Je winst & verlies, balans, cashflow en werkkapitaal samengebracht in één krachtige dashboard. Helikopter over je cijfers of zoom in op factuurniveau. Alle trends zijn inzichtelijk gemaakt, zodat je kort op de bal blijft.

projectmanagement dashboard icon

Projectmanagement dashboard

Zorg ervoor dat al je projecten winstgevend zijn en voorkom moeilijke gesprekken met de klant. Geef je projectteams het inzicht in de burn-rate per project, zodat ze tijdig in gesprek kunnen met de klant. Plan de beschikbare uren optimaal in door je teams inzicht te geven in de productiviteit, declarabiliteit en interne uren.

Sales dashboard

Ontwikkelingen in omzet helder inzichtelijk gemaakt, per klant, product, dienst of businessunit. Nieuwe klanten, verloren klanten of zelfs de product- en prijs-volume mix ontwikkelingen, en dat eenvoudig in beeld gebracht.

Management dashboard

Alle belangrijke ontwikkelingen per thema helder in kaart gebracht voor management en directie, zodat er krachtiger kan worden gestuurd. Geef vertrouwen aan je teams en geef de ruimte om eigen beslissingen te nemen, terwijl jij op afstand grip houdt. Meer strategische focus en minder operationele sturing.

HR dashboard

Verloop, ziekte, verlof en FTE-ontwikkelingen inzichtelijk gemaakt. Identificeer tijdig bijzonderheden en optimaliseer de inzet van je workforce. Gebruik aanvullend Yoogo’s People Analytics en optimaliseer de inzet van alle talenten en competenties in jouw organisatie.

riskmanagement dashboard icon

Risk management dashboard

Alle risico’s in je organisatie in kaart gebracht en gemonitord. Red-flags zijn ingebouwd en brengen de juiste personen in beweging als een risico relevant wordt.

Van data naar dashboard

Beschikbare databronnen (e.g. ERP, financieel, HR, CRM, social media, flat files etc)

Ontsluiten databronnen in de datawarehouse

Data modelleren & vertalen naar informatie

Visualisatie in gebruiksvriendelijke dashboards

Proces

Behoeftevraag

We beginnen met het begrijpen van de behoeftevraag. Wat is de organisatiestrategie, wie zijn de gebruikers? Wij geloven dat dashboards een vertaling moeten zijn van de strategiedoelstellingen en dat de gebruiker centraal staat.

Trainingen

Wij zijn trots op ons werk en vinden het belangrijk dat er goed gebruik van wordt gemaakt. Wij leveren daarom altijd trainingen aan teams om dashboards te gebruiken.

Korte sprints

Wij werken in korte sprints om snel een state-of-the-art dashboard op te kunnen leveren. Terwijl het team leert werken met de dashboards verrijken wij de dashboards met nieuwe informatie die teams kunnen gebruiken in hun decision-making,

Doorlooptijd

Het enige dat we nodig hebben is de sleutel tot jouw data, daarna kunnen we meteen aan de slag met het bouwen van de dashboards. Doordat wij grotendeels onafhankelijk werken kunnen wij een doorlooptijd garanderen van 4-8 weken.

Relevante analyses

Dashboards zijn er in alle vormen en maten. Wat Yoogo karakteriseert is dat we de business goed begrijpen en data kunnen vertalen naar relevante analyses. Analyses moeten een verhaal vertellen en de gebruiker moet hier intuïtief doorheen kunnen navigeren.

Veelgestelde vragen

Veel organisaties hebben te maken met onvolledige of onjuiste dataregistratie. Vaak komt dit doordat de toegevoegde waarde van het invullen van alle velden niet voldoende zichtbaar is.  Bij een traject met Yoogo beginnen we met het inrichten van een dashboard. Dan wordt meteen duidelijk welke velden relevant zijn en welke prioriteit moeten krijgen bij het opschonen van de data. Ook zien teams dan meteen resultaat van het juist en volledig administreren. Voor het opschonen van data kan Yoogo ‘exception reports’ bouwen . Daarmee kunnen teams duidelijk zien waar opschoning vereist is en kunnen ze de voortgang monitoren.

Nee, dit is niet nodig. Op basis van ervaring weten wij dat een dashboard van enorme waarde kan zijn bij een migratie van legacy data naar nieuwe systemen. Vooral bij het valideren van een migratie kan Yoogo van toegevoegde waarde zijn. Dashboards kunnen worden gebouwd op basis van demo data waardoor de dashboards gelijk live kunnen gaan met de nieuwe software systemen.

Ja, juist! De kracht van een Yoogo dashboard is dat deze de data uit jullie bestaande systemen aan elkaar koppelt. Hierdoor kan het consumeren van de informatie centraal plaatsvinden in het Yoogo dashboard, waardoor jullie legacy systemen alleen gebruikt hoeven worden voor data input. Een bijkomend voordeel is dat de legacy systemen minder belast worden doordat er minder gebruikt wordt van hun reporting modules.

Yoogo heeft alle kennis in huis om het project grotendeels zelfstandig uit te voeren en hoeft dus de organisatie nauwelijks te belasten. We starten met een kick-off sessie met de betrokken medewerkers. Hierin staan twee zaken centraal: dat de medewerkers begrip hebben van wat we doen en dat Yoogo de informatie ophaalt die nodig is voor de rest van het traject.  Daarna ontwikkelen we een dashboard dat voor 80-90% af is en direct in gebruik kan worden genomen. 

We komen vaak dashboards tegen die gebouwd zijn door IT-aanbieders of interne collega’s. Regelmatig mist in deze dashboards de connectie met de organisatiestrategie. Ook bevatten ze vaak veel visualisaties zonder een duidelijke, begeleidende verhaallijn. Helaas blijven deze dashboards daardoor vaak hangen op een Spreadsheet 2.0 ervaring en worden ze niet omarmd door de hele organisatie.

Yoogo onderscheidt zich door de business benadering. Wij beginnen pas met bouwen als we de organisatie en type business begrijpen en stellen de gebruiker centraal bij de ontwikkeling van het dashboard. Ook de medewerkers die minder gewend zijn datagedreven te werken kunnen met onze toegankelijke en gebruiksvriendelijke dashboards goed uit de voeten.

Yoogo heeft gekozen voor Microsoft Power BI omdat deze veruit de meeste mogelijkheden biedt om dashboards op maat te maken.

Door onze brede ervaring kunnen wij ook meedenken in het optimaliseren van processen. Is het belangrijk dat er een nieuw software systeem komt, dan kan Yoogo hier ook in meehelpen.

Jazeker, Yoogo kan helpen bij het inrichten van de datawarehouse. Wij werken met Microsoft Azure.

We snappen niet alleen jullie business heel goed, maar begrijpen ook het IT stuk tot in de puntjes. Hierdoor kunnen we snel tot de essentie van jullie vraag komen en een passende oplossing leveren.

Wij nemen de beveiligingsmaatregelen over die jullie als organisatie toepassen. Bij het inrichten van toegang voor medewerkers werken we met row-level-security. Dat wil zeggen dat tot op regelniveau ingericht kan worden wat een medewerker ziet. Indien mogelijk kunnen de rol-autorisaties uit de Active Directory worden overgenomen, waardoor het beheer vanuit de directory ingeregeld kan worden.

Laat ons jouw team helpen

We vertellen je graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.