ICTNML

ICTNML is eind 2018 opgericht als samenwerkingsplatform om gemeentes uit heel Noord en Midden-Limburg te ondersteunen op het gebied van ICT. ICTNML positioneert zichzelf als dé regiopartner op het gebied van automatisering, informatiesystemen en ondersteuning in dienstverlening.

Behoefte

ICT NML werkt voor externe klanten, terwijl veel werknemers gewend waren voornamelijk voor interne klanten te werken. Om de externe klant, die vaak meer eisen heeft, goed te kunnen bedienen, was bij ICT NML een veranderingsproces nodig. Een mensgerichte verandering met een focus op groei van werknemers en het verbeteren van teamprestaties.

Aanpak

Yoogo heeft bij de verandering geholpen door inzicht te geven in de competenties, talenten en motivaties van medewerkers. Én door de diversiteit aan competenties en rollen binnnen de teams helder in kaart te brengen. Dit deed Yoogo door:

  • Het ophalen van inzicht over de competenties, talenten en motivaties van medewerkers met behulp van assessments en vragenlijsten.
  • Deze inzichten beschikbaar te stellen voor medewerkers en teams door middel van persoonlijke rapporten en teamrapportages.
  • De teams met verschillende sessies en een helder teamontwikkelplan te begeleiden bij het versterken van de teameffectiviteit.
Resultaat

De teamrapportages maakten duidelijk welke overlap er was in competenties binnen de teams en waar tekorten waren. Dat kon ICT NML vergelijken met wat ze had vastgesteld dat nodig was in de organisatie. Op basis daarvan ging de organisatie het gesprek aan met medewerkers. Zit je op je plek? Waar zou je in kunnen en willen groeien? Maar ook: is er ergens anders in de organisatie een plek die beter bij je past? Ter illustratie: één van de medewerkers leerde tijdens het proces over zijn talent voor het overdragen van informatie en coaching. Nu begeleidt hij nieuwe stagiaires en medewerkers bij hun indiensttreding; een nieuwe rol die deze medewerker zichtbaar energie geeft.

Naast de focus op bestaande teams, nam ICT NML het verkregen inzicht ook mee de toekomst in door competenties specifiek op te nemen in vacatures en selectieprocedures en -criteria.

Samenwerking

Het concept van Yoogo, met de mensgerichte focus op teameffectiviteit, paste goed bij ICT NML. Omdat de weg hiernaartoe voor de organisatie nog open lag, zocht de organisatie een partner die mee kon denken in de verandering. ICT NML vond in Yoogo een partner die ruimte gaf om samen de juiste richting te bepalen en tot passende oplossingen te komen.

Wil jij ook dat werknemers hun eigen en elkaars kwaliteiten beter leren kennen? En daardoor als team effectiever kunnen werken? Ontdek onze mensgerichte aanpak voor het verbeteren van resultaten.