Endeavour

“Het dashboard levert inzicht én brengt daardoor nieuwe mogelijkheden.”

Endeavour is een digital marketing agency met een team van meer dan 200 werknemers. Met een breed pakket aan diensten op het gebied van strategie, content, creatie en marketing en media helpen zij hun klanten succesvoller te worden.

Behoefte

Endeavour is georganiseerd in verticale business units. De behoefte van Endeavour was om hun data te automatiseren en digitaliseren met behulp van krachtige dashboards. Het doel daarvan is de sturing van de business units te verbeteren. Én de verbinding tussen die verschillende business units te versterken.

Aanpak

Yoogo heeft Endeavour geholpen bij hun verbeterslag door middel van twee fasen:

Fase 1: Automatiseren

Iedere maand zit het MT van Endeavour bij elkaar om de groei, knelpunten en mogelijkheden van de verschillende business units te bespreken. Het verzamelen en bij elkaar brengen van de gegevens gebeurde handmatig. Yoogo automatiseerde dit proces volledig. Dit zorgde ervoor dat er belangrijke tijd vrij kwam in drukbezette agenda’s en werknemers effectiever konden gaan werken.

Fase 2: Verdiepen

In de tweede fase ondersteunde Yoogo de organisatie bij het beter interpreteren van de beschikbare data en het zien van nieuwe mogelijkheden. Door het verbinden van data werd het bijvoorbeeld inzichtelijk welke gezamenlijke klanten de verschillende business units hadden. Uit die nieuwe informatie ontstonden nieuwe ideeën voor verbetering.

Kenmerkend voor het gehele proces was het organische verloop: Yoogo speelde in op de behoeften die tijdens het proces ontstonden.

Resultaat

De automatiseringsslag bracht efficiëntie. Het handmatig voorbereiden van de maandelijkse sessie kostte eerst 30 tot 40 uur. Die tijd is teruggebracht naar bijna 0. En de gegevens die worden besproken zijn niet van gisteren of vorige week, maar real time.

Fase 2, de verdiepingsslag, heeft ervoor gezorgd dat discussies van het team nu inhoudelijker zijn. Door dieper inzicht is het mogelijk voor het team om over het daadwerkelijke probleem te discussiëren, in plaats van over assumpties. Een voorbeeld: forecasting laat zien dat de doelstellingen op het gebied van omzet niet worden gehaald. Een assumptie is dan dat er meer klanten moeten worden binnengehaald, maar het revenu dashboard laat zien dat onderbezetting ervoor zorgt dat onderhanden werk niet wordt afgemaakt. Het diepere inzicht laat zien dat het probleem dus ergens anders ligt en er andere acties nodig zijn. Het revenu dashboard van Endeavour is een dashboard dat op basis van een slim algoritme gebaseerd op drie databronnen de inkomsten voor het lopende jaar voorspelt.

Willen jullie ook processen die jullie nu handmatig uitvoeren automatiseren en tijd besparen? En met behulp van diepere inzichten nieuwe mogelijkheden ontdekken voor jullie team en organisatie? Ontdek onze aanpak voor het digitaliseren van informatievoorziening