Teameffectiviteit: Zo kun je teams effectiever maken

Hoe presteren jullie teams? Kennen medewerkers elkaars kwaliteiten en zit iedereen op de juiste plek? Hebben ze de kpi’s goed op hun netvlies en zijn ze op de hoogte van wat ze bereiken? Teams vormen het hart van je organisatie: hoe sterker ze zijn, hoe succesvoller je organisatie is. Maar om hun werk goed te doen, is één ding voor hen essentieel.

Inzicht: de basis van verbetering

Hoe zorg je ervoor dat teams optimaal kunnen werken? Het beste uit zichzelf kunnen halen? Daarvoor hebben ze inzicht nodig: inzicht in de teamleden én inzicht in de organisatie. Met inzicht, op zowel het gebied van people analytics als business analytics, kunnen werknemers hun grip op het werk vergroten, potentie beter benutten en nieuwe ideeën genereren. En kun je, als manager, taken met vertrouwen delegeren én controle houden over waar je met je team en organisatie heen gaat.

De kant van data: business analytics

Datagedreven werken: we hebben er inmiddels allemaal van gehoord, maar wat houdt het in? Dit is wat we er als Yoogo onder verstaan: het sturen van een organisatie op basis van feitelijke, relevante en de meest actuele gegevens. Bij Yoogo halen we die gegevens uit de al bestaande systemen in de organisatie en brengen die samen in een state-of-the-art dashboard. Zo’n data dashboard met real time gegevens geeft teams het inzicht om problemen tijdig te vinden, erover te discussiëren en sneller en betere beslissingen te maken.

“Unlock growth through people: deze vier woorden leggen precies uit wat we bij Yoogo doen: het ontketenen van organisatiegroei door te focussen op de mens.”

De menselijke kant: people analytics

Betekent datagedreven werken dan dat de menselijke kant er minder toe doet? Niet bij Yoogo, juist niet. Teameffectiviteit groeit niet alleen door meer inzicht in kpi’s, resultaten en organisatiedoelstellingen: ook door beter begrip van elkaars talenten, kwaliteiten, competenties, ontwikkelmogelijkheden en motivatie. Daarbij krijgen teams, door het ophalen en combineren van gegevens te automatiseren, juist meer ruimte om hun kwaliteiten aan te spreken om de data slim te gebruiken. Objectieve gegevens helpen werknemers om hun prestaties te verbeteren, waardoor de hele organisatie succesvoller wordt. Bij Yoogo ondersteunen we organisaties bij het verkrijgen van inzicht in medewerkers door assessments af te nemen (denk aan de big five personality test), de resultaten te vertalen naar teamniveau en deze te verwerken in een toegankelijk dashboard. Daarmee ontdekken teams hoe ze beter kunnen samenwerken en doelgericht kunnen werken.

“Door de relatie tussen people en business data te laten zien, willen we bij Yoogo teams laten groeien in hun effectiviteit. En daarmee bedrijven helpen duurzaam te groeien.”

Teameffectiviteit: Breng verandering en dynamiek. Breng groei.

Zonder te weten bij wat voor bedrijf jij werkt, durven wij te beweren dat teameffectiviteit jullie organisatie kan helpen groeien. Dat inzicht, door people en business analytics bij elkaar te brengen in een dashboard, jullie teams versterkt in het interpreteren van informatie, maken van beslissingen en vergroten van resultaten. Meer weten? Lees hier meer over onze visie en missie. Of maak een afspraak om kennis met ons te maken 

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Vertel ons jouw verhaal

We vertellen graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.