Met KPI’s vergroot je inzicht

Loopt je sociale mediacampagne al een maand of ben je net een nieuwe partnership aangegaan? Dan wil je weten wat dit oplevert. Key Performance Indicators, ook wel KPI’s, helpen je inzicht te krijgen in de prestaties van je organisatie. Yoogo helpt bij het inrichten van KPI’s die aansluiten bij organisatiedoelstellingen. Deze worden vervolgens visueel gemaakt in gebruiksvriendelijke dashboards zodat teams in positie komen om zelf te sturen.

Wat is KPI?

Met KPI’s breng je doelstellingen heel precies in kaart en maak je succes meetbaar. Dat doe je als organisatie vaak in relatie tot economische doelstellingen en strategieën. Over het slagen of mislukken van bepaalde campagnes en zakelijke tactieken, van omzet en groei tot nettowinst en partnerships. Met als doel: het bijsturen, verbeteren en verder ontwikkelen van die ideeën.

Voorbeeld van KPI

Stel: je hebt een social mediacampagne live gezet en je wilt weten of het de doelgroep bereikt zoals jij voor ogen hebt. Met een goede KPI meet jij of je met de campagne de juiste resultaten boekt. Bijvoorbeeld: 25% groei onder doelgroep x, binnen acht maanden tijd. Zo breng je met KPI’s de doelstellingen heel specifiek en tijdig in kaart.

Hoe kan Yoogo jou helpen met KPI’s?

Wij ontwikkelen gebruiksvriendelijke dashboards, waarin wij de doelstellingen en strategieën, meetbaar gemaakt in KPI’s, op toegankelijke wijze visualiseren. De dashboards werken wij uit op teamniveau, van finance tot sales en HR. Een team heeft namelijk naast de organisatiebrede doelstellingen ook teamspecifieke doelstellingen en KPI’s. Zo hou je met een dashboard op teamniveau inzichten relevant, breng je teams in positie om KPI’s datagedreven te analyseren en creëer je autonomie, verantwoordelijkheid en samenhorigheid. Je werkt immers als team aan herkenbare doelen.

wat-zijn-kpi-key-performance-indicatoren-yoogo

KPI’s feitelijk en actueel analyseren

De informatievoorziening in de dashboards is geautomatiseerd, feitelijk en altijd actueel. Door middel van krachtige algoritmes vertalen wij informatie over het verleden naar voorspellingen over de toekomst. Dat helpt jou en je teams bij het spotten van kansen en het vermijden van risico’s. Zo kan jij beter en sneller anticiperen op je KPI’s. Van tijdig bijsturen tot ideeën verbeteren en verder ontwikkelen.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Vertel ons jouw verhaal

We vertellen graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.