Datagedreven werken

Data vertellen een verhaal. En wanneer je datagedreven werkt, vertel je het verhaal van de toekomst. Het helpt je namelijk bedrijfsontwikkelingen te voorspellen en daar zo goed mogelijk op in te spelen. Wil jij ook datagedreven werken? Wij helpen je op weg. 

Wat is datagedreven werken?

Organisaties die datagedreven werken, laten simpel gezegd data voor zich spreken. Of te wel het sturen van bedrijfsprocessen en het nemen van beslissingen op basis van data. En die vind je overal: van websitestatistieken tot CRM-systemen en boekhoudprogramma’s. Om datagedreven te kunnen werken, is het belangrijk dat er eenvoudig en snel inzicht is in de data van alle systemen. Wij verzamelen die voor jou en zetten ze om in kennis. 

Datagestuurd werken met een dashboard

Het gaat bij ons niet om de vraag óf je je met data moet bezighouden, maar om de vraag hoe je die het beste kan organiseren. Middels een gebruiksvriendelijke dashboard helpen wij werknemers in alle lagen van de organisatie de waardevolle verhalen van data te begrijpen en in te zetten. Het dashboard sluiten wij aan op de organisatiestrategie en de doelstellingen die de organisatie en haar teams zichzelf hebben gesteld. Zo krijg je alle neuzen dezelfde kant op.

De voordelen van datagedreven werken 

Datagedreven werken biedt voordelen om jouw organisatie toekomstbestendig te maken. Datagestuurd werken zorgt namelijk voor:

  • Realtime informatie, zodat jij accurater kan reageren.
  • Feitelijke informatie, waarmee jij goede beslissingen kan nemen.
  • Een saamhorig team, met alle neuzen dezelfde kant op. 
  • Duidelijke doelstellingen, zodat jij beter beleid kan ontwikkelen. 
  • Meer winst, voor een sterkere financiële positie en meer groei.

Een datagestuurd succes met business analytics 

Dus, laten we samen de toekomst voorspellen met data. Zo makkelijk is het natuurlijk niet, datagedreven werken is niet hetzelfde als in een glazen bol kijken. Maar er zit wel een kern van waarheid in: data dienen als het startpunt om veranderingen te brengen. Benieuwd naar wat datagedreven werken voor jouw organisatie kan betekenen? Lees meer over onze visie op business analytics.

Veelgestelde vragen over datagedreven werken

Wij merken dat datagestuurd en informatiegestuurd nog wel eens door elkaar worden gehaald. Waarbij organisaties die datagestuurd werken hun processen en beslissingen bepalen uit de informatie uit data, doen bedrijven die informatiegestuurd werken dat vanuit kpi’s, verwachtingen en/of doelstellingen, alvorens in de data te duiken. 

Wat ons karakteriseer is dat wij de business goed begrijpen, data vertalen naar relevante analyses en vooral: samenwerken met de klant. Wij zorgen ervoor dat alle medewerkers de analyses kunnen begrijpen binnen onze gepersonaliseerde dashboards. Dit doen wij door onze projectmatige aanpak en continue ondersteuning, waarbij wij de klant voor een groot gedeelte ontzorgen.

Bij Yoogo staat het verhaal dat de data moet vertellen centraal. Een verhaal verteld vanuit een dashboard en dat iedere werknemer moet kunnen begrijpen. Alleen dan zijn datagedreven beslissingen te realiseren. Daar maken wij ons hard voor. Dus: ja, met de juiste aanpak kan iedereen datagedreven werken.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Vertel ons jouw verhaal

We vertellen graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.