Bestuurlijke informatievoorziening

Bestuurlijke informatievoorziening leidt tot accurate beslissingen

Wil jij met de juiste informatie en op adequate wijze beslissingen nemen binnen je organisatie? Duik dan in de digitale wereld van bestuurlijke informatievoorziening. Als specialist digitale informatievoorziening helpt Yoogo je om datastromen binnen je organisatie te digitaliseren, samen te voegen en te vertalen naar relevante inzichten in gebruiksvriendelijke dashboards. Zodat jij en je teams met kwalitatieve informatievoorziening de organisatie kan sturen en datagedreven te werk kan gaan.  

Wat is bestuurlijke en digitale informatievoorziening?

Bestuurlijke informatievoorziening omvat alle activiteiten binnen de organisatie om informatie te verzamelen, vast te leggen en te verwerken. Informatie waarop belangrijke beslissingen worden gebaseerd. Met digitale informatievoorziening verzamel je de activiteiten digitaal, zodat relevante informatie te allen tijde beschikbaar en toegankelijk is. Voor iedereen binnen de organisatie. De bestuurlijke en digitale informatievoorziening zijn niet alleen noodzakelijk om krachtige beslissingen te nemen, je bepaalt er ook doelstellingen en strategieën mee.

digitale_informatievoorziening_bestuurlijke_informatie

Voordelen en voorbeelden van bestuurlijke informatievoorziening

Voorbeelden van bestuurlijke informatievoorziening betreffen traditioneel gezien alle informatie over de primaire bedrijfsprocessen, van inkoop tot dienstverlening en financiën. Tegenwoordig zien wij steeds meer beschikbare informatie toegevoegd worden om een completer beeld te schetsen van ontwikkelingen. Hierbij wordt steeds vaker en in meer details een verband gelegd tussen verschillende interne databronnen, maar ook vaker gebruik gemaakt van externe informatie. Voorbeelden hiervan zijn publieke markt- en trendanalyses, klantanalyses en NPS-scores (Net Promoter Scores) die allen gekoppeld worden aan de eigen datawarehouse.

Bepalend voor de kwaliteit en voordelen van bestuurlijke informatievoorziening is de verbanden die je legt tussen data van diverse afdelingen binnen de organisatie. Stroomlijn bijvoorbeeld je historische data met huidige en toekomstgerichte data om een zuiver beeld te krijgen van de toekomst. Geef je teams het inzicht om tijdig bij te sturen en meer grip te krijgen over hun eigen toekomst. Of breng de juiste personen in beweging als een risico relevant wordt, gebaseerd op een slimme risico management tool die de juiste mensen in beweging brengt om knelpunten direct op te lossen.

Wanneer je relevante data verzamelt, verwerkt en centraliseert, krijgen alle teams dezelfde digitale informatievoorziening. Zo kunnen zij efficiënter en slimmer opereren, en bovendien: sneller kansen spotten en risico’s vermijden.

Hoe kan Yoogo jou helpen met bestuurlijke en digitale informatievoorziening?

Als specialist bestuurlijke en digitale informatievoorziening beogen wij een holistische aanpak. Wij leggen relaties tussen de vele informatiestromen die jouw organisatie rijk is. Dat doen wij tussen datatabellen uit dezelfde bronnen, maar het wordt vooral interessant wanneer wij nieuwe verbanden leggen tussen databellen uit de verschillende databronnen. Tevens zorgen wij ervoor dat die data altijd actueel zijn en dat de kwaliteit ervan gewaarborgd is.

Hoe maken wij dit inzichtelijk? Wij brengen de relevante data uit de verschillende databronnen onder in een datawarehouse, vertalen de data naar inzichten die relevant zijn voor jouw organisatie of op teamniveau en visualiseren dit in gebruiksvriendelijke dashboards. Een dashboard dat toegankelijk is, kansen en risico’s tijdig in kaart brengt en organisatiedoelstellingen zichtbaar én mogelijk maakt. Niets staat het nemen van krachtige en accurate beslissingen meer in de weg met een sterke digitale informatievoorziening.

Neem contact op met Yoogo over digitale informatievoorziening

In plaats van beslissingen nemen op basis van informatie van gisteren, kan je met een gebruiksvriendelijke dashboard sturen op basis van de realiteit van vandaag. Dus wil jij bestuurlijke informatievoorziening in je organisatie optimaliseren en beter stroomlijnen? Download de whitepaper van Yoogo of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Vertel ons jouw verhaal

We vertellen graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.