Assessment

De kans is groot dat jij het al benauwd krijgt als je het woord ‘assessment’ hoort. Nergens voor nodig, want assessments helpen je juist om inzicht te krijgen in je talenten, competenties en drijfveren. Middels gevalideerde testen en vragenlijsten brengen wij bij Yoogo de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart, om teams beter te laten functioneren.

Individuele assessments

Assessments brengen aan het licht waar individuen goed in zijn. We kennen allemaal kantoortypes zoals de go-getter die vol energie pitches binnenhaalt, de stille kracht die analytisch sterk is en onzichtbare bedrijfsdata tot leven brengt of de groepswerker die de vrijmibo graag wekelijks in stand houdt. Zo vervult iedere werknemer een unieke rol binnen de organisatie. Maar die inzichtelijk maken, optimaal benutten en verder ontwikkelen? Daar helpen wij bij.

het gezamenlijk doel, zijn meer betrokken, blijven langer bij de organisatie en trekken nieuw talent aan.

assessment

Assessments voor teamontwikkeling

De individuele assessments dienen als hulpmiddel voor teamdynamiek en -optimalisatie. Wij verzamelen de assessmentresultaten en koppelen deze in een gepersonaliseerd dashboard aan team- en organisatiedoelstellingen. Zo krijg je een helder beeld van de diversiteit aan talenten, competenties en drijfveren. Tevens biedt het inzicht in wat je eventueel nog mist in je team en hoe je deze kan aanvullen of ondersteunen voor nog effectievere samenwerking. Niet data maar inzicht is het nieuwe goud, vinden wij bij Yoogo.

Van resultaten naar de werkvloer

De assessmentresultaten zijn enkel het begin. Wij brengen de menselijke kant van de inzichten naar boven door middel van een ontwikkelplan, teamcoachingsessies en reflectiemomenten. Om zo interactief een vertaalslag te maken van de gegevens naar de praktijk op de werkvloer. Samen zetten wij individuen in hun kracht en laten wij teams beter functioneren.

Drie type assessments voor optimaal inzicht

Bij Yoogo nemen we via een portaal drie type assessments af: een persoonlijkheidsvragenlijst, drie capaciteitentesten en een motivatievragenlijst. Wij werken alleen met vragenlijsten en testen die door het Nederlandse Instituut van Psychologen zijn gevalideerd.

Persoonlijkheidsvragenlijst

De persoonlijkheidsvragenlijst geeft inzicht in je persoonlijkheid aan de hand van vijf dimensies die bekend staan als de Big Five. Dit is een wetenschappelijk bewezen theorie.

Capaciteitentesten

De capaciteitentesten meten je intellectuele capaciteit met als doel een globaal inzicht te krijgen in jouw werk- en denkniveau. Deze testen zijn onderverdeeld in abstract redeneren, verbale analogieën en cijferreeksen.

Motivatievragenlijst

De motivatievragenlijst geeft inzicht in de mate waarin voldaan wordt aan jouw belangrijke psychologische basisbehoeften. Wij maken gebruik van de zelfdeterminatietheorie om de motivatie te meten

Veelgestelde vragen over assessments

Een assessment is enerzijds een psychologisch onderzoek om er middels testen en vragenlijsten achter te komen waar medewerkers goed in zijn, waar ze zich nog verder in kunnen ontwikkelen en hoe het met hun motivatie gesteld is. Anderzijds brengt een assessment in kaart welke teamrollen je eventueel nog mist en hoe je het team beter kan laten samenwerken, aanvullen of ondersteunen. Handig voor selectieprocedures. 

Bij Yoogo vinden wij het belangrijk dat ieders talenten en competenties gezien en benut worden. Iemand die erkenning krijgt binnen de organisatie draagt namelijk bij aan hogere motivatie en prestaties. Assessments stimuleren medewerkers en leidinggevenden te onderzoeken hoe de aansluiting tussen de kwaliteiten en rollen beter kan, en zo te werken aan de gezamenlijke teameffectiviteit. Wij willen het individu laten bloeien, zodat het team optimaal functioneert.

Kan, maar wij raden aan blanco de assessments in te gaan. De testen en vragenlijsten gaan namelijk over je persoonlijkheid, talenten, competenties en motivatie. Die veranderen niet van de ene op de andere dag wanneer je assessments traint. 

Ja, de vragenlijsten en capaciteitentesten kunnen online worden afgenomen via ons eigen Yoogo-portaal. In het portaal krijg je ook een gepersonaliseerde rapportage van je assessmentresultaten te zien.

De assessments die wij bij Yoogo gebruiken zijn door het Nederlandse Instituut van Psychologen gevalideerd en dus betrouwbaar. Testen en vragenlijsten gebaseerd op Belbin-teamrollen, de Big Five-persoonlijkheidstheorie en de zelfdeterminatietheorie. We bieden individuele rapportages en teamrapportages, die als basis dienen voor ontwikkelplannen en teamcoachingsessies. Zo maken wij de data menselijk en zorgen we voor een vertaalslag naar de werkvloer. Ook bieden wij voortdurend ondersteuning en plannen wij reflectiemomenten in. Teameffectiviteit optimaliseren zien wij als een continu verbeterproces.

Meer weten over hoe Yoogo het inzicht vergroot in talenten, competenties en motivaties? En hoe dit leidt tot effectievere teams?

Vertel ons jouw verhaal

We vertellen graag welke aanpak het beste past bij jouw organisatie. Stel hier je vraag en we nemen binnen 24 uur contact met je op.  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.